Aston Martin vratio Virage

SLJEDEĆEG tjedna na ženevskom će auto salonu biti predstavljen Aston Martin Virage. Time će se u ponudu vratiti ime koje je Aston koristio tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća.

U ponudi će biti dvije karoserijske izvedbe, coupe i kabriolet (Volante), a kupci će moći izabrati i između verzije s dva i četiri sjedala. U ponudi će se model opremom, performansama i cijenom smjestiti između DB9 i DBS, na kojima se i sam temelji.

Virage je u usporedbi sa spomenutim modelima vizualno dorađen kroz mnoge izmjene, a tu je i bogata oprema, kako serijska tako i opcijska. Početna će mu se cijena kretati oko 180.000, odnosno 200.000 Eura za Volante verziju.

Šef Aston Martina, Ulrich Bez, je novitet opisao kao automobil koji je dizajniran kako bi izgledao pitomije te kako bi ga se lakše vozilo od DBS-a. Pritom su mnogi tehnički detalji preuzeti iz modela Rapide. Prevedeno, dorađeni ovjes, povećana zaštita od buke i sl. će značajno povećati njegovu udobnost u usporedbi s DB9 i DBS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virage pokreće poznati 6,0-litreni V12, no u novoj izvedbi snage 500 KS pri 6.500 o/min (što ga smješta između DB9 i DBS-a) te najvećeg okretnog momenta od 570 Nm pri 5.750 o/min (što odgovara DBS-u). S motorom je uparena nova verzija 6-stupanjskog ZF-ovog automatskog mjenjača Touchtronic II i koji je opremljen ručicama na upravljaču.

Virage će ubrzati do 100 km/h za manje od 5 sekundi, a najveća mu brzina iznosi 300 km/h. Za zaustavljanje su zaduženi standardni carbon-ceramic diskovi koji se nalaze unutar jednako standardnih 20 colnih lakometalnih naplataka.

Prodaja ovog automobile počinje nedugo nakon ženevske premijere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara