Audi A1: Nove informacije

VEĆ je otprije poznato kako Audi sprema svog konkurenta Miniju i ostalim premium mališanima čiji je tržišni udio iz godine u godinu sve veći. Radit će se o modelu pod nazivom A1, a prvi primjerci će se na tržištu pojaviti sredinom 2010.

Budući najmanji pripadnik obitelji iz Ingolstadta bi na tržište trebao stići iduće godine, a kao prvi se očekuje izvedba s tri vrata, koja će svoju službenu premijeru odraditi na ženevskom auto salonu sljedećeg proljeća.

Nakon te verzije možemo se nadati onoj s pet vrata, ali i potencijalnom karavanu, kabrioletu te mini SUV-u, odnosno modelu Q1. Sve će dakako ovisiti o raspoloženju tržišta prema najmanjem Audiju i procjeni vodstva o isplativosti tih automobila, no trenutno se planira široka obitelj ovog modela.

Što se izgled tiče, prema riječima Petera Schwarzenbauera, Audijevog člana uprave za marketing i prodaju, produkcijski će A1 izgledati gotovo istovjetno studijskim izvedbama  Metroproject Quattro i A1 Sportback.

Motorizacija će biti dovoljno široka da zadovolji sve ukuse, a radit će se uglavnom o novoj generaciji motora manjeg obujma. Ne treba zaboraviti niti na potencijalne električne ili hibridne varijante.

Cijena? Od oko 12.000 eura na više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara