Audi Q2 spreman za Pariz

Audi Q2 spreman za Pariz

AUDI će na predstojećem jesenskom auto salonu u Parizu predstaviti konceptnu najavu modela Q2.

Kao što i samo ime govori, riječ je o malom kompaktnom SUV-u, odnosno novom ulaznom modelu u Audijevu Q obitelj. Isti bi se na tržištu trebao pojaviti najkasnije 2014/2015, a najveću konkurenciju će mu činiti Mini Countryman i slični modeli.

Q2 bi se trebao temeljiti na MQB platformi, što u prijevodu znači kako bi se duljina trebala kretati oko 4.150 mm, međuosovinski razmak oko 2.500 mm, a trag kotača oko 1.570/1.575 mm. Slikovito rečeno, isto podvozje bi trebala imati i sljedeća generacija Škodinog Yetija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizajn će predstavljati nastavak razvoja trenutnih Audijevih linija. Očekuje se kako će isprva u Parizu biti predstavljena trovratna izvedba, dok će konačna odluka o broju vratiju produkcijskog modela biti donijeta do kraja godine. Prema sadašnjim saznanjima u konačnici bi se ipak mogla pojaviti samo praktičnija verzija s petorim vratima.

Za sada se dakako ne zna točno koji će se sve motori nalaziti u ponudi, no za očekivati je kako će kupci svakako moći izabrati 1.4 TSI snage 122 i 172 KS te 1.6 TDI snage 110 i 150 KS. Također, u konkurenciji su 2.0 TSI snage 230 KS i 2.0 TDI snage 182 KS. Ovi će motori biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim i 7-stupanjskim mjenjačima s dvije spojke, a opcijski bi trebao biti i pogon na sva četiri kotača. Stop-start, sustav regenerativnog kočenja i sl. će biti dio standardne opreme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara