Audi u Detroitu otkrio A4 Allroad

Audi u Detroitu otkrio A4 Allroad

 Foto: Audi

AUDI je na NAIAS-u u Detroitu premijerno predstavio dva modela od kojih je jedan u konceptnom izdanju.
 
Najveća novost je novi A4 u Allroad Quattro izdanju koji donosi avanturistički duh u nešto manjem pakiranju. Kombinacija quattro pogona i 34 milimetara veća udaljenost do tla čine ovu izvedbu odličnim izborom za sve one pustolovnog duha koji se ni na makadamu ne žele odreći kvaliteta Audijevih modela iz automobilskog programa. Dostupan u nekoliko motornih izvedbi (TFSI i TDI) snage od 110 kW/150 KS do 200 kW/272 KS ovaj model nudi potpuno zadovoljstvo bez obzira na podlogu.
 
 
Pritom je razina udobnosti na visokoj razini, kao i ponuda tehnološki napredne opreme poput tzv. "virtualnog kokpita" i MMI navigacije s novim konceptom upravljanja. Sustavi asistencije u vožnji danas su u modi, pa su i ovdje prisutni u obliku tempomata sa Stop&Go funkcijom, asistenta za vožnju u koloni i asistenta upravljanja prikolicom pri vožnju unatrag.
 
Početak prodaje u Europi se očekuje početkom ljeta po početnoj cijeni od 44.750 EUR.
 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
S druge strane Audi h-tron s pogonom na vodik demonstrira odlične performanse uz ekološki aspekt. Kombinira naprednu tehnologiju pete generacije gorivih ćelija koja razvija snagu od 110 kW uz set Li-Ion baterija mase 60 kg i kapaciteta 1.8 kWh koja omogućuje privremeni porast snage do 100 kW. Quattro pogon ovdje čine dva elektromotora, prednji snage 90 kW i stražnji snage 140 kW.
 
 
Ovaj sportski SUV ubrzava do 100 km/h za manje od sedam sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 200 km/h. Spremnici vodika stlačenog na 700 bara, njih ukupno tri, mogu se sigurno i lako napuniti za približno četiri minute, a omogućuju  autonomiju od 600 kilometara.
 
Potrošnja je oko 1 kg vodika na 100 prijeđenih kilometara. Vozilo je opremljeno zračnim ovjesom, postavljeno na poveće 22-inčne kotače, a posjeduje i aktivne elemente za poboljšanje aerodinamike poput automatski upravljanog spojlera.
 
  
Audi h-tron quattro je koncept kojim Audi najavljuje sustave autonomne vožnje i parkiranja, a koji će se od iduće godine ugrađivati u model A8. Zasada je poznato kako će biti funkcionalni do brzine od 60 km/h.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara