Audi želi vratiti A2

AUDI je navodno poprilično odmakao u planovima za povratak modela A2, odnosno njegovog duhovnog nasljednika. Razlog za takav potez se krije u velikoj potražnji za novim A1 te daljnjem rastu cijena goriva i okretanja tržišta ka sve ekonomičnijim modelima.

Iako je prijašnji model bio prodajni promašaj, radilo se o sasvim solidnom automobilu, a mnogi će reći i predobrom za doba kada je nastao, pa su napredne tehnologije rezultirale previsokom cijenom. Ujedno, to je bio i glavni razlog slabe prodaje.

Novitet bi ga upravo u području napredne tehnologije trebao vjerno slijediti, a izvori javljaju kako se prvo možemo nadati najavnom konceptu koji će jasno ukazati na smjer sljedećeg A2. Također, Audijevi stručnjaci su si navodno postavili cilj proizvesti automobil lakši od prethodnog, što u osnovi znači kako bi novi model trebao težiti tek 800 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi ostvarili takav rezultat očekuje se da bi novi A2 trebao koristiti novu MLB Evo platformu te MSF - Multimaterial Space Frame prostorni okvir koji će biti izrađen od kombinacije čelika, aluminija i plastike ojačane ugljičnim vlaknima. Ova će tehnologija zamijeniti aluminijsku ASF konstrukciju, a ponuditi manju masu i veću torzijsku krutost.

Kada bi novitet trebao doći na tržište za sada nije poznato, no s obzirom na trendove u auto-industriji danas, na povratak A2 nećemo morati dugo čekati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara