Autotrolej obnovio vozni park

PREUZEVŠI 21 autobus Mercedes-Benz Conecto i sedam marke MAN komunalno društvo Autotrolej znatno unaprijeđuje svoje poslovanje.

Radi se o petnaest novih autobusa Mercedes-Benz Conecto iz serije O 345 C-3T (poluniskopodni gradski solo autobusi s trojim vratima), te šest O 345 G-4T (poluniskopodni gradski zglobni autobusi s četverim vratima) koji će prometovati na linijama u Gradu Rijeci. Nadalje, sedam MAN-ovih autobusa prigradske izvedbe namijenjeno je prometovanju sa susjednim općinama iz tzv. Riječkog prstena. Oni su već u tvornici obojeni u narančasto-bijele boje riječkih vozila javnoga gradskog prijevoza.

KD Autotrolej se u povodu obnove flote kreditno zadužio kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. Rijeka u iznosu od 30 milijuna kuna, s povratom kredita u roku od šest godina. Ovo je tek prva faza obnove game čija prosječna starost iznosi dvanest godina, a novi autobusi posljednji put su nabavljeni 1997.g.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primopredaja je organizirana na parkiralištu Delta u Rijeci kojoj su uz predstavnike Poglavarstva grada Rijeke i Autotroleja, nazočni bili i predstavnici EUROlinea, glavnog zastupnika DaimlerChrysler AG-a za Hrvatsku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara