BMW proglašen najinovativnijim poduzećem u Njemačkoj

BMW proglašen najinovativnijim poduzećem u Njemačkoj

BMW grupacija je bogatija za još jedno vrijedno priznanje. Na manifestaciji održanoj u Berlinu pod pokroviteljstvom ministra, gospodina Wolfgana Clementa, BMW-u je dodijeljena nagrada "Best Innovator Award 2004".

Odlikovanje dodjeljuje višebrojni žiri, iniciran od lista "Wirtschaftswoche" i savjetništva za poduzeća A.T. Kearney. Žiri je nagradio BMW grupaciju za putokaznu tehnologiju aktivnog upravljača,  te za strateško i kulturno učvršćivanje profesionalnih inovacijskih procesa na svim područjima poduzeća.

Tijekom predaje nagrade posjetiteljima se obratio i njemački ministar Clement rekavši: "BMW grupacija, jedno od najinovativnijih poduzeća u svijetu,  pokazuje da je Njemačka  kao mjesto proizvodnje i dalje u vrhu među najboljima,  u razvoju tehnologije i inovacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temelj uspjeha BMW-a je strateški fokus na razvoju tehnologije u automobilskoj industriji  u kombinaciji s jedinstvenim inovacijskim menedžmentom. Kako kaže prof. Burkhard Goeschel, član uprave BMW AG-a zadužen za razvoj:  "Top-inovacije" su najbolja zaštita protiv kopiranja za naše proizvode i garantiraju svjetski uspjeh BMW-a, MINI-a i Rolls-Royce-a. Inovacije "Made in Germany" još uvijek daju standarde".

Ovo nije prvi slučaj da je BMW prepoznat kao predvodnik u implementaciji inovacija u svoje proizvode. U posljednje tri godine na adresu bavarskog diva stiglo je čak tri slična odlikovanja. Podsjetimo, BMW grupacija je 2002. godine dobila kao prvo europsko poduzeće nagradu "Outstanding Corporate Innovator (OCI) Award" u SAD-u, dok je ove godine za aktivni upravljač dobila inovacijsko odlikovanje Njemačkog gospodarstva.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara