BMW serije 9 ide u proizvodnju!

BMW serije 9 ide u proizvodnju!

 Foto: BMW

 
BMW je dao zeleno svjetlo za dosad najprestižniji model u svojoj ponudi, seriju 9.
 
Prema dostupnim informacijama BMW planira lansirati 2+2 coupe sa četverim vratima, a koji bi bio postavljen na produljenu platformu nove serije 7, javlja britanski Car magazine. Time bi se model pozicionirao na pola puta između serije 7 i Rolls Roycea Ghost. Inače, sa obzirom da je broj 8 još uvijek tabu tema u BMW-u, a na seriju 10 nema prava lako je zaključiti kako će se raditi o budućoj seriji 9. 
 
 
Serija 9 je prvi novi model kojeg će odobriti Harald Kruger, novi šef BMW-a upamćen po govoru na prošlogodišnjem frankfurtskom salonu na kojem je kolabirao.
 
Isti je navodno na sastanku održanom potkraj prošle godine sa šefom razvoja Klausom Fröhlichom i BMW-ovim dizajnerskim guruom Adrianom von Hooydonkom dogovorio kako serija 9 ima zeleno svjetlo. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
Na tragu onoga što nas čeka je Gran Lusso koncept prikazan 2013. godine, a čiji dizajn je nastao u suradnji sa Pininfarinom. Ispod poklopca će mjesto biti rezervirano za ono najbolje što BMW može ponuditi, odnosno plug-in hibridni model predvođen šestcilindrašem, twin-turbo V8 i dakako V12 rezerviran za M izvedbu.
 
Potonji će nuditi minimalno 650 KS i tehnološki najnaprednija rješenja iz ladica bavarskog diva. Recimo i kako nije isključena potpuno električna izvedba na tragu one koja se trenutno razvija za novi RR Phantom.   
 
 
Nažalost sve rečeno neće se zbiti prije 2020. godine. Naime, kako je Mercedes zaustavio Maybach coupe, a Audi iz poznatih razloga usporio razvoj A9, u BMW-u se previše ne žure.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara