BMW sprema pravog sportaša

BMW sprema pravog sportaša

PREMA navodima raznih izvora, BMW će uskoro, a najviše za nekoliko godina, tržištu ponuditi pravi sportski model, koji će djelomično zamijeniti i aktualni M6.

Naime, cijela serija 6 se prometnula u luksuzni grand tourer, pa njeni kupci i ne cijene M6 previše. Upravo bi se stoga moglo dogoditi da ta izvedba izostane iz ponude sljedeće generacije te da na svojevrstan način njeno mjesto zauzme novi model.

No, bilo M izvedbe u sljedećoj generaciji šestice ili ne, na tržište bi svakako trebao stići BMW-ov konkurent Audijevu R8 i Mercedesovu najavljenom baby SLS-u. Ovaj bi se automobil trebao temeljiti na konceptnom Vision ED-u, no za razliku od njegova hibridnog pogona, produkcijsku bi izvedbu, barem isprva, trebao pogoniti V8 motor. Najvjerojatnije će se raditi o 4,4-litrenom bi-turbo agregatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane više nego solidni rezultati hibridnog pogonskog sklopa spomenute studije bi mogli osigurati i upotrebu sličnog rješenja u produkcijskom modelu. Podsjetimo, Vision ED pokreće hibridni sustav sa 3-cilindričnim turbodizelskim motorom ukupne snage od 360 KS i maksimalnog momenta od 800 Nm.

Za sada još uvijek nije poznato kada bi se ovaj model mogao naći na tržištu, no neki spominju sezonu 2012./2013. U svakom slučaju, svi se slažu kako bismo u skoro vrijeme mogli vidjeti još jedan koncept bliži produkcijskom modelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara