BMW Vision ConnectedDrive

BAVARSKI će proizvođač automobila na predstojećem auto salonu u Ženevi predstaviti koncept sportskog roadstera.

Novi model donosi nove dizajnerske smjernice, ali vozačev informativni sustav koji će se na tržištu pojaviti tijekom 2013. u produkcijskim modelima VisionED te MegaCity EV.

Dizajnerskih i tehničkih posebnosti ovog koncepta uistinu ima puno i mnoge se vjerojatno neće pojaviti u cestovnim modelima, barem ne još duže vrijeme, no mnogi pojedinačni elementi dizajna bi trebali ostvairiti određeni utjecaj na buduće BMW-ove uzdanice, poput maske, prednih i stražnih svjetala i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U onu prvu skupnu spadaju neobična klizna vrata inspirirana modelom Z1 iz 1989. (Link). Kroz neko vrijeme bi u istu grupu mogli svrstati primjerice i 3D instrumentno sučelje, no ne za dugo kao što bi se isprva moglo činiti. Naime, Vision ConnectedDrive bi nam također trebao predstaviti nekoliko naprednih tehnologija koje će omogućiti brži i lakši prijenos informacija vozaču.

U BMW-u smatraju kako će razni senzori i sustavi u budućnosti isporučivati vozaču preveliku količinu podataka pa je potrebno osmisliti način na koji će isti biti prezentirani kako bi ih vozač mogao razumjeti i djelovati u skladu s njima. Tu na scenu stupa zaslon koji će prikazivati informacije u 3D tehnologiji tako da će se važnije nalaziti "sprijeda", a one manje važne "straga", no opet dovoljno vidljive. Ovom optičkom "dubinom" u BMW-u namjeravaju doskočiti potrebi redizajniranja prednje armature i dodavanja dodatnih zaslona.

Više informacija o ovom automoblu nakon ženevske premijere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara