BMW X3: Prve službene informacije

SLJEDEĆA generacija modela X3 će biti predstavljena ove jeseni na pariškom auto salonu, nakon čega se očekuje i njegov brzi dolazak na europska tržišta.

Bavarski je proizvođač kao svojevrsnu najavu smjene generacija objavio prve službene slike ovog automobila (istina predprodukcijskog prototipa) te nekoliko tehničkih detalja. Također, saznajemo kako se cijene ovog modela neće značajnije razlikovati od dosadašnjeg.

Kako se na fotografijama nalazi još uvijek djelomično zamaskiran automobil teško je govoriti o konačnom izgledu, no vidljivo je kako će koncepcija kutijastog SUV-a ostati ista uz očekivane modernizacijske prilagodbe.

Vidljivo je i kako će novi model biti nešto veći od prethodnog, a to potvrđuju i objavljeni podaci koji govore o rastu od 83 mm u duljinu, 29 mm u širinu i 40 mm u visinu, dok je međuosovinski razmak produljen za 15 mm. S druge strane, ukupna bi masa automobila trebala biti nešto snižena, u prosjeku 20 do 30 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rast dimenzija će se najviše osjetiti u unutrašnjosti automobila, na ponudi prostora za putnike i prtljažniku čiji je obujam narastao za 80 l. Kada smo već kod interijera, recima i kako insajderi govore o primjetnom rastu kvalitete upotrijebljenih materijala i završne obrade.

Ispočetka će u ponudi biti dva benzinska i dva dizelska modela. Redom, riječ je X3 xDrive28i s atmosferskim 3.0 6-cilindričnim motorom snage 270 KS, te X3 xDrive35i s bi-turbo izvedbom istog motora snage 305 KS. Ljubitelji dizela će moći izabrati između X3 xDrive20d s 2.0 4-cilindričnim motorom snage 185 KS i X3 xDrive30d s 3.0 6-cilindričnim agregatom snage 245 KS.

Svi će motori biti upareni s pogonom na sva četiri kotača, a snagu i moment na njih će usmjeravati 6-stupanjski ručni mjenjač kod ulaznog dizelaša te 8-stupanjski automatski mjenjač kod ostatka ponude. Od ostalih novosti valja spomenuti dorađeni ovjes, novi upravljački sustav i sl. Kasnije bi ponuda trebala biti proširena snažnijom verzijom ulaznog dizelaša (205 KS) te ActiveHybrid modelom koji bi trebao stići tijekom 2012.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara