BMW Z9: Premijera u Šangaju

POTKRAJ travnja BMW će predstaviti studiju budućeg modela. Atraktivni Z9 stiže kao zamjena za ugašeni Z8, a konceptno izdanje prvi će moći vidjeti posjetitelji šangajskog auto-salona.

Sudeći po dosada objavljenim špijunskim fotografijama zasad je poznato kako će model zadržati koncepciju sprijeda postavljenog motora i stražnjeg pogona. Dva sjedala su zagarantirana , kao i pomični krov. Što se tiče motorizacije, s obzirom na trenutnu ponudu ne bi čudio niti V12 motor. No, sasvim je sigurno da će svoje mjesto naći i neki slabiji motori.

Budući model na tržištu će se pozicionirati u sam vrh ponude roadstera, odmah uz bok Mercedesu SL, pa čak i Audijevom novitetu, modelu R8. Neimenovani dužnosnik BMW-a izjavio je za Automotiwe News kako se u BMW-u nadaju godišnjoj prodaji od oko 15.000 primjera, što je više no optimistično uzevši u obzir prodajne rezultate prethodnika. Naime, Z8 je tijekom tri godine proizvodnje (2000-03) prodan u svega 5.703 primjeraka. Iako se BMW-ova retro-ekskluziva nije proslavila prodajom, model će ostati upamćen kao jedan od najupečatljivih sportaša s početka milenija.

M.N.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara