Budućnost donosi jeftinije hibride

Budućnost donosi jeftinije hibride

RAST prodaje hibrida i interesa javnosti za njima je svakim danom sve jači, no veću prisutnost na tržištu im priječi visoka cijena proizvodnje u odnosu na modele opremljene klasičnim motorima.

Najnovija predviđanja analitičara upućuju na to da bi im se cijena u skoroj budućnosti, točnije u narednih deset godina mogla smanjiti i to za dvije trećine. Naime danas se cijena izrade jednog hibridnog (benzin-struja) pogonskog sklopa kreće oko 6.000 dolara, a tijekom narednih godina se očekuje njen pad na oko 2.000 dolara. Glavni razlog ovom padu cijene će svakako biti tehnološki napredak, veće iskustvo te naravno sam rast proizvodnje koji će smanjiti cijenu izrade po svakom pojedinom primjerku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilog daljnjem razvoju tehnologija izrade i, ono što je kupcu najvažnije padu cijene konačnog proizvoda su rast cijena goriva i sve strožiji eko standardi koji će samo povećavati interes za ovakva vozila. Stoga ne čudi činjenica kako će uskoro gotovo svi proizvođači imati i po nekoliko eko modela u ponudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara