Bugatti 16C Galibier ipak ide u proizvodnju?

Bugatti 16C Galibier ipak ide u proizvodnju?

INSAJDERI javljaju kako je limuzinski Bugatti oduševio potencijalne kupce te da interes za njim daleko premašuje prvotna očekivanja čelnika roditeljskog Volkswagena. Čini se kako će jedan od najluksuznijih i svakako najbržih limuzinskih koncepata u proizvodnju.

Bugatti  16 C Galibier je predstavljen prošlog rujna i od tada obilazi svijet u potrazi za potencijalnim vlasnicima, odnosno kupcima. Ideja je bila da ako se pojavi dovoljan broj ozbiljnih interesenata proizvodnja automobila postaje realnost. Čini se kako je misija ispunjena, odnosno kako na ovom krizom uzdrmanom svijetu i dalje ima dovoljan broj onih koji će za automobil lako izdvojiti preko milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada još uvijek nama službenih potvrda, no saznajemo kako bi sve trebalo postati javno tijekom predstojećeg ljeta, a prve isporuke ove limuzine se mogu očekivati tijekom 2013. Naime, proizvodnja bi mu započela odmah po svršetku Veyronove proizvodnje, najvjerojatnije 2012. Ne sumnjamo da će se opet raditi o ograničenoj seriji kako bi se očuvala ekskluzivnost automobila.

Tehničkih podataka o Galibieru za sada nema puno, no znamo kako ga pokreće, iz Veyrona preuzeti, 8.0 16W čija bi se snaga u ovoj izvedbi trebala kretati oko 800 KS. Razina luksuza i veće dimenzije će se odraziti i na masu, pa će se uz više kilograma i slabiji motor Galibier teško moći mjeriti s Veyronom. No ovdje je ipak riječ o limuzini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara