Bugatti predstavio posljednje 'Legends' izdanje

Bugatti će zaokružiti svoju postavu posebnih izdanja 'Les Legendes de Bugatti' šestim i posljednjim modelom posvećenim osnivaču kompanije Ettoreu Bugattiu. Poput dosadašnjih izdanja i ovo je zasnovano na Grand Sport Vitesse modelu, a bit će ograničeno na samo tri primjerka od kojih će svaki koštati 2.35 milijuna eura. Bugatti je očito sačuvao najbolje za kraj jer je ovaj model opremio prekrasnom karoserijom presvučenom prozirnim slojem ručno poliranog aluminija i karbona u plavoj nijansi koja odaje počast Type 41 Royale modelu iz 1932.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bugatti je također po prvi put upotrijebio dva tipa kožih presvlaka u putničkoj kabini gdje nalazimo i karbonske detalje te motiv rasplesanog slona, također svojevrsni 'omage' Type 41 modelu. Figuru je prvobitno izradio Ettoreov brat Rembrandt, a nalazi se i u ostalih pet posebnih izdanja. 

Bugatti Veyron Ettore Bugatti bit će izložen 15. kolovoza na Pebble Beach Concourse d'Elegance gdje će se naći uz bok ostalih pet modela: Black Bess, Rembrandt Bugatti, Jean-Pierre Wimille, Meo Constantini i Jean Bugatti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara