Chrysler i General Motors pred udruživanjem?

Chrysler i General Motors pred udruživanjem?

IAKO je tek tijekom prošlog tjedna procurila informacija da dva diva američke autoindustrije uopće pregovaraju o udruživanju neki misle da je to već gotova stvar.

USA Today je na svojim internetskim stranicama, pozivajući se na insajderske izvore bliske pregovorima, objavio vijest kako će General Motors i Cererberus Capital Menagment, Chryslerov vlasnik, do 4. studenog, dakle do američkih predsjedničkih izbora zaključiti posao udruživanja i time stvoriti novog najvećeg svjetskog proizvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jedne strane u vodstvima obaju strana se nadaju kako će na ovaj način uvelike smanjiti troškove poslovanja i ojačati svoju poziciju prema konkurenciji, sindikatima, ali i vladi od koje očekuju veliku financijsku pomoć. S druge strana mnogi se protive ovom rješenju tvrdeći kako će GM "pojesti" Chrysler uzeti od njega ono što valja, a ostalo prepustiti zaboravu. Najvažnije od svega je da bi veliki broj zaposlenika, kako GM-a tako i Chryslera mogao dobiti otkaz.

U svakom slučaju uskoro ćemo znati više o ovom udruživanju, ali i spekulacijama kako bi GM mogao izdvojiti neke brandove iz Chryslera jer je navodno Renault jako zainteresiran za Jeep.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara