Citreon predstavio rally team

CITROENOVE rally uzdanice u novu sezonu ulaze s dva automobila Citroen Xsara VTS grupe N za čijim upravljačem će biti dva mlada i perspektivna rally vozača.

Citroen Xsara 2.0 VTS  GR.N FIA

Najnoviji Citrenov adut zove se Xsara VTS grupe N, a radi se o klasičnom automobilu pripremljenom prema pravilima grupe N, koja dozvoljavaju doradu postojećih dijelova, uz minimalan nivo zamjena, te ugradnju sigurnosne opreme.

Mehaničke modifikacije dovele su do povećanja maksimalne snage sa serijskih 167 na 200 KS, dok okretni moment iznosi 220 Nm. Ugrađen je ručni petbrzinski mjenjač sa skraćenim prijenosnim omjerima, a promjene završavaju na tzv. šperi i brojnim olakšanima karoserije.

Karoserija je ojačana zaštitnim kavezom od čelika povišene čvrstoće (Cr-Mo), a ukupna masa vozila iznosi 1.020 kg. Ovisno o pripremi, na raspolaganju su dvije konfiguracije ovjesa i guma (190/580/15– asfalt, 160/570/15– makadam). Proporcionalno prijenosnim odnosima, maksimalna brzina kreće se od 165 do 195 km/h, a vozač može računatu na ubrzanje do 100 km/h u 5,5 sekundi.

Mladi i perspektivni vozači

Za upravljačem Xsare biti će 26-godišnji Tihomir Simon, kojemu je ovo druga sezona u rally Xsari, a debitirao je 2002. godine u Peugeotu 106.

Novopridošli vozač u Citroen HR rally team-u je zagrepčanin Hrvoje Srpak, koji je trkaću karijeru započeo prije tri sezone zapaženim nastupima u Ina Fabia Junior kupu na kružnim stazama, a od 2003. nastupa kao vozač Škoda Fabia TDI team-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara