Dacia: Projekt X90 ide dalje

DACIA će tijekom ove godine ponudu proširiti još jednim modelom. Radi se o dostavnoj izvedbu Logana, modela koji je tijekom prošle godine odabralo četvrt milijuna kupaca.

Projekt pod imenom X90 je kodno ime Logana, najvažnijeg proizvoda reinkarnirane rumunjske tvrtke koja pod Renaultom proživljava poslovni uzlet. Nakon što je Logan odlično prihvaćen u Europi, čak i u razvijenijim zemljama, Dacia je prošle godine predstavila njegovu karavansku izvedbu, a ove će i dostavnu.

Logan Van će na rumunjskom i susjednom bugarskom tržištu startati početkom veljače, dok će na ostalim tržištima biti dostupan do kraja godine. Prvi mali dostavnjak u ponudi rumunjske tvrtke naslijedit će u jednom pogledu i Daciu Pick-up, posljednju avet prošlosti ove tvrtke. Temeljen na Renaultu 12, ovaj se model donedavno nudio i na našem tržištu, čak i u 4x4 izvedbi, a na domaćem tržištu je prošle godine prodan u preko 11.000 primjeraka.

Tvornica u Pitestiju iz koje dolaze obje izvedbe Logana proizvodit će i Van verziju, i to u visokom ritmu od 200 vozila na dan. Nastao na osnovi Logana MCV, novi će model zbog niskih troškova razvoja i proizvodnje zadržati prepoznatljiv karakter, odnosno nisku cijenu. U ponudi će se naći dvije benzinske (1.4/55 kW, 1.6/64 kW) i jedna dizelska (1.5/50 KW) izvedbe, sve s potpisom Renaulta.

I za kraj ono najzanimljivije. Logan Van s 200 mm većom duljinom od Logana posjeduje tovarni prostor volumena 2,5 "kubika", dok je maksimalna nosivost 800 kg. Model na rumunjskom tržištu ima početnu cijenu od 6.700 EUR.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara