De Tomaso SLC: Prve službene fotografije

REVITALIZIRANI De Tomaso će svoj novi životni put započeti sutra službenom svjetskom premijerom konceptnog modela SLS (Sport Luxury Sedan).

Naime, ženevska premijera ovog za sada još uvijek studijskog, mada produkcijskom modelu vrlo bliskog crossovera će označiti novi početak za pomalo zaboravljeni talijanski brand koji je sa scene u potpunosti iščeznuo tijekom 2004.

De Tomaso je 1959. osnovao Argentinac talijanskog porijekla Alejandro de Tomaso i u osnovi se radilo o tzv. boutique proizvođaču koji je proizveo veliki broj sportskih i luksuznih automobila, među kojima kao najpoznatija slovi legendarna Pantera. Već spomenute 2004. provedena je likvidacija, a kao novi osnivač se pojavio Gianmario Rossignolo, bivši Fiatov šef, koji namjerava u narednom razdoblju tržištu ponuditi tri modela, i to ovaj crossover, sportski coupe i limuzinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crossover će prvi stići na tržište, a proizvodnja će započeti već ove godine. Očekuje se kako će se godišnja proizvodnja kretati oko 3.000 primjeraka, a na izboru će stajati benzinske verzije s V8 i V6 motorom te jedan dizelski V6, svi s pogonom na sva četiri kotača. Prvi bi benzinac trebao razvijati snagu od 550, drugi 300 KS, a dizelaš 250 KS.

Ostala dva modela, limuzina i coupe, bi se trebali proizvoditi u nakladi od 3.000, odnosno 2.000 primjeraka, a još uvijek nije poznato kada možemo očekivati njihov dolazak na tržište.

Svi će se modeli temeljiti na aluminijskoj konstrukciji proizvedenoj prema tzv. Univis tehnologiji, koja će značajno pojeftiniti i pojednostavniti proizvodni proces uz istovremeno povećanje kvalitete izrade. Detalji će biti predstavljeni na samom salonu.

Sva tri modela će se proizvoditi u bivšoj Pininfarininoj tvornici u blizini Torina te bivšoj Delphijevoj tvornici u Livornu. De Tomaso Automobili S.p.A. će zapošljavati malo više od 1.000 radnika, a ukupno ulaganje je teško 116 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara