Deset godina Toyote u Turskoj

Deset godina Toyote u Turskoj

TOYOTA Motor Manufacturing Turkey Inc, jedno od Toyotinih proizvodnih središta (Adapazari), ovih dana obilježava deset godina proizvodnje .

TMMT je u posljednjih deset godina proizveo 335.000 vozila, a ovu godinu planira završiti sa proizvodnjom 140.000 vozila i izvozom u vrijednosti 1.6 milijarde eura . U Turskoj se trenutno proizvode tri izvedbe Corolle (Sedan, Wagon i Verso). Tvornica u kojoj radi 3.100 djelatnika u potpunosti zadovoljava Toyotine standarde kvalitete u prilog čemu govori i 700 milijuna eura vrijedna investicija.

Na službenoj proslavi obljetnice kojoj su prisustvovali predstavnici vlade, lokalnih uprava, dobavljači, te mnogi poslovni partneri, Toyota se zahvalila lokalnoj zajednici na gostoprimstvu i poklonila tri Corolle tehničkim školama i jednu mjesnoj općini Adapazari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toyota proizvodi sve svoje osnovne modele (Yaris, Avensis, Corolla i Corolla Verso) u Europi, a u listopadu je proslavila veliki jubilej, proizvodnju 2.5-milijuntog vozila. Plan Toyote je do kraja godine proizvesti 565.000 vozila, 466.000 motora i 198.000 mjenjača.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara