DS5 na Noir festivalu

Noir Festival, ugostit će svjetski priznatog i poznatog pisca kriminalističkih romana Iana Rankina, koji će ujedno i otvoriti Festival koji se održava od 22. do 24. svibnja u Zagrebu. Novi DS5 službeno je vozilo festivala koje će prevoziti Iana Rankina tijekom njegova boravka u Zagrebu.

Zvijezda ovogodišnjeg Festivala, Ian Rankin (54), dobitnik je velikog broja književnih nagrada, među kojima i najprestižnije svjetske nagrade za najbolji krimić godine – Gold Dagger – za roman Black & Blue. Njegove se knjige prodaju u više milijunskim nakladama, prevedene su na 36 jezika i danas ga zovu kraljem tartan noira, a u Velikoj Britaniji ne silaze s ljestvica najprodavanijih naslova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 22. do 24. svibnja svi ljubitelji Noir žanra uživat će u zanimljivom programu koji će obogatili kulturnu scenu Zagreba, ali i još malo približili noir kao zanimljivu i nezaobilaznu vrijednost u književnom, filmskom i glazbenom žanru. Novost u ovogodišinjem Noir Festivalu je suradnja s Jasminom Kallay, stručnjakinjom za TV, filmske, transmedijske scenarije i videoigre koja će na primjeru videoigre »L.A. Noire« predstaviti obogaćivanje žanra novom interaktivnom narativnom formom. U sklopu masterclassa »LA noir dekodiran« ljubitelji noira bit će upoznati s videoigrom »L.A. Noire«, te novim iskustvima koja ona omogućuje gejmerima. U sklopu filmskog programa bit će prikazan dokumentarni film »Los Angeles glumi sebe« u režiji američkog redatelja Thoma Andersena, »39 stepenica« Alfreda Hitchcocka te američki ZF noir film »Istrebljivač« Ridleya Scottta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara