Fiat planira dvije limuzine na američkoj platformi

Fiat planira dvije limuzine na američkoj platformi

KUPNJA Chryslera Fiatu je donijela i Chryslerovu platformu LX na kojoj se temelji model 300, a u budućnosti bi se istim temeljom trebao poslužiti jedna nova Lancia te jedan Maserati.

Podsjetimo, Fiat je navodno nedavno zaključio kupnju bivše Bertoneove tvornice i u njoj planira proizvoditi nove modele temeljene na Chryslerovim platformama. Radit će se prvenstveno o većim limuzinama koje bi trebale nositi značku luksuznih brandova, Maseratija i Lancie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi bi modeli trebali imati pogon na stražnje kotače, a pokretat će ih nedavno predstavljeni Chryslerovi V6 motori. Hoće li biti dostupne i druge kombinacije za sada nije poznato. Što se Lancie tiče, najvjerojatnije će se raditi o nasljedniku Thesisa, dok bi novi Maserati trebao postati ulazni model smješten ispod Quattroportea.

Prema posljednjim navodima Fiat planira proizvesti ukupno oko 50.000 primjeraka ovih limuzina, a proizvodnja će započeti u drugoj polovici 2011. Više ćemo znati početkom studenog kada Fiat objavi svoj petogodišnji plan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara