Geneva 2014: Morgan Plus 4

Među egzotičnim novitetima na ovogodišnjem izdanju auto showa u Genevi našao se i Morganov novi, još moćniji Plus 4. Kompanija je još prošlog mjeseca najavila kako će u Genevi predstaviti najsnažniji model do sada, a svoje je obećanje ispunila izloživši automobil opremljen 2.0-litrenim, 4-cilindričnim Duratec motorom čija je snaga povećana sa 145 na 154 KS. Jedinica umjesto dosadašnjih 190 Nm okretnog momenta razvija 200 Nm, a dodatna je snaga postignuta remapiranjem ECU jedinice, postupkom koji Morgan do sada nikada nije primijenio na svoje modele.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motor je uparen s istim 5-brzinskim ručnim mjenjačem posuđenim od Mazde, a ukupna težina vozila ostala je ista i iznosi 877 kg. Iako Morgan nije otkrio podatke o performansama, pretpostavlja se da ubrzanje do 100 km/h traje oko 7.3 sekunde, dok je krajnja brzina procijenjena na 193 km/h.

Osim povećanja snage motora, Morgan je svom Plus 4 modelu podario i prepravljenu kontrolnu ploču, izmijenjene instrumente te nove presvlake. Cijena automobila nije se mijenjala te i dalje iznosi 36.285 funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara