Golf osvojio još jednu vrijednu nagradu

Golf osvojio još jednu vrijednu nagradu

VOLKSWAGEN Golf je u australskom izboru "Best Cars Award" proglašen pobjednikom u klasi automobila cijene do 28.000 AUD.

Nagradu "Best Cars Award" dodjeljuje od 2000. godine australski auto-klub (pandan njemačkom ADAC-u) koji broji više od 6.3 milijuna članova. U Australiji se smatra, prije svega zbog objektivnosti i opsega testova orijentiranih na kupce, jednim od najcjenjenijih priznanja u zemlji.

Golf nastavlja s uspjehom na međunarodnom planu i osvaja vrijednu nagradu u Australiji. Nakon Holden Astre (2000-2002.g) i Subaru Impreze GX (2003.g) Volkswagenov kompakt nasljeđuje titulu najboljeg automobila srednje veličine čija cijena ne prelazi 28.000 australskih dolara. Članovi žirija smatraju da je Golf najbolji u svom segmentu, što komentiraju riječima:  "Golf na cesti odaje dojam solidnosti, tih je i komforan u vožnji. Upravljivost je uvjerljiva, baš kao i snažne kočnice. Nitko mu nije ravan sa stanovišta dizajna i funkcionalnosti, a njegove mogućnosti su najbolje u klasi."

Golf je u Australiji dostupan od kolovoza ove godine, a u ponudi su četiri motora: 1.6/85 kW i 2.0/115 kW FSI benzinci, te 1.9/77 kW i 2.0/103 kW TDI. Pobjedu u konkurenciji Mazde 3, Nissana Pulsar, Subaru Impreze GLX i Toyote Corolle Golfu je donijela bazna 1.6L Trendline izvedba koja u Australiji stoji 25.490 AUD. Ocijene niže od prosjeka Golf je dobio samo u dva područja, a to su cijena i performanse, dok je ukupnom ocjenom 3.72 bio ispred drugoplasirane Mazde 3 2.0 (3.48).
 
Više informacija
>>

Sve informacije vezane uz spomenuti izbor mogu se naći ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji uspjesi

Golf je tijekom ove godine osvojio niz međunarodnih priznanja.  Britanski automobilski časopis “What Car?“ izabrao ga je za automobil godine "Car of the Year 2004“, te najboljim kompaknim modelom.  Časopis "Top Gear Magazine“ izabrao je Golfa za "Best Hatchback" u 2004. godini.

Ostale pobjede u Europi podrazumijevaju nacionalni odabir čitatelja za "Auto1“ grupacije Auto-Bild-Gruppe, gdje je Golf u Njemačkoj, Grčkoj i Švicarskoj osvojio prvo mjesto. Čitatelji švicarskog automobilskog stručnog časopisa "Auto Illustrierte“ izabrali su novi Golf za najbolje vozilo klase, dok je u reprezentativnoj anketi renomiranog instituta za ispitivanje javnog mijenja TNS Emnid Golf u Njemačkoj najčešće naveden kao automobil iz snova. 

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara