Honda CRV u mreži weba

POSLJEDNJIH dana Internetom kruže fotografije nove generacije Hondinog kompaktnog SUV-a. Prema posljednjim informacijama za objavu fotografija prije početka rujna do kada je vrijedio embargo zaslužni su američki mediji, magazini Motor Trend i Autoweek. .

Nagađanja su potvrđena. Novi model dizajnerski se oslanja na Acurine prethodnike ne nudeći pretjerano mnogo novosti. Najzanimljiviji je prednji kraj vozila modernijih (čitaj: zaobljenijih) linija s novim svjetljima.

Iza je sve po starom, vertikalno orjentirana svjetla smještena su na krajnje rubove vozila, dok se na boku uočavaju tek nešto atraktivnije linije staklenih elemenata.

Nešto više novosti donosi ponuda motora. CR-V starta potpuno novim 2.0 i-VTEC benzinskim motorom razvijenom na osnovi 1.8 motora od 103 kW/140 KS dostupnog na kompaktnom Civicu. Razvija 150 KS i 190 Nm, a bit će dostupan u kombinaciji sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem pet-stupanjskom automatikom (opcija). Ovako motoriziranom CRV-u do 100 km/h treba 10,2 sekundi, dok će ljubitelji automatike trebati čekati 2 sekunde dulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje najvjerojatnije slijedi Accordov 2.4 i-VTEC sa 140 kW/190 KS, dok će sredinu po pitanju snage popuniti dizelaši. 2.2 i-CTDI bi trebao biti dostupan u poznatoj izvedbi sa 103 kW/140 KS, kao i snažnijoj sa 125 kW/170 KS. I hibridna verzija je u planovima, ali ne prije 2008. godine.


M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara