Honda Jazz: Uskoro i monovolumen

JAPANSKI automobil godine dobit će potkraj mjeseca i svoju monovolumensku izvedbu. Nova Honda Jazz, u Japanu poznatija pod imenom Fit, u svojoj će novoj izvedbi nuditi rekordnu prostranost.

Ako je vjerovati neslužbenim najavama, Honda će 29. svibnja premijerno predstaviti novi monovolumen razvijen na osnovi posljednje generacije Jazza. Iako zvuči utopistički, model će nuditi osam sjedećih mjesta raspoređenih u tri reda. Freed je dugačak 4.215 mm, širok 1.695 i visok 1.515 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se pak ponude motora tiče, iznenađenja nema. Sve ostaje isto kao i u Jazzu.

Međutim, tu se nadovezuje još jedna vijest prema kojoj Honda (konačno) privodi kraju novu hibridnu tehnologiju. Nju će karakterizirati poboljšane performanse, ali i osjetno niža cijena, što će u konačnici učiniti Hondine hibride osjetno pristupačnijima.

Prva primjena očekuje se na potpuno novom modelu stilski sličnom studiji FCX Clarity, koji će biti najžešći konkurent Toyotinom Priusu. Također, iz planova nije isključena hibridna izvedba Jazza, koja bi na scenu mogla stupiti do 2015. godine, i to po cijeni 2.000 USD višoj u odnosu na benzinsku inačicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara