Hyundai će graditi tvornicu na europskom tlu

Hyundai će graditi tvornicu na europskom tlu

HYUNDAI će uskoro objaviti ime države u kojoj će biti sagrađena prva tvornica ovog korejskog proizvođača na europskom tlu. Među imenima kandidatima se naravno ne nalazi Hrvatska, ali je zato interesantno vidjeti što propuštamo.

Zasad je poznato da će tvornica biti izgrađena na teritoriju jedne od srednjeeuropskih država. U užem izboru su Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka. Krajem mjeseca će biti objavljena imena dva finalista, a konačnu odluku Hyundai će donijeti do veljače iduće godine.

Hyundai će u europske proizvodne kapacitete uložiti oko 1.5 milijardi USD, a plan kaže da bi godišnji kapacitet tvornice trebao iznositi oko 300.000 vozila. Izgradnja tvornice startati će do 2005. godine, a svi radovi bi trebali biti okončani tijekom 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novoj tvornici će se zajedno proizvoditi modeli Hyundaia i Kie, pa će već ove godine krenuti u projekt smanjivanja platformi, čime bi se osjetno smanjili troškovi. Korporacija smatra da je osam platformi dovoljno za ispunjavanje svih zahtijeva cjelokupne game oba proizvođača.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara