Hyundai: MPV vozila sljedeći hit

Hyundai: MPV vozila sljedeći hit

KUN-HEE AHN, predsjednik Hyundaija za Europu, smatra kako bi ovaj korejski proizvođač trebao proširiti ponudu MPV-a, jer će ona postajati sve popularnija.

U svom nedavnom intervjuu Kun-Hee Ahn je izjavio kako pretpostavlja da će upravo MPV vozila biti sljedeći veliki hit kojem se u Hyundaiju moraju okrenuti ukoliko žele ostvariti daljnji željeni rast. Naime, Hyundai i Kia zajedno namjeravaju do 2010. doseći prodaju od 6 milijuna primjeraka, a sada se ista kreće oko 4 milijuna. Većina rasta se očekuje na tržištima u razvoju poput Indije, Kine i sl.

No, vratimo se konkretnim modelima u kojima Ahn vidi neposrednu budućnost Hyundaija. Točnije on smatra kako bi se pored uvođenja u potpunosti novih MPV modela sadašnja ponuda trebala proširiti novim karoserijskim izvedbama postojećih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je naglasio širenje ponude B i C segmenta, odnosno kako bi manji automobili trebali dobiti svoje MPV verzije. Primjera radi Ahn je najavio kako će  2010. kupcima biti ponuđena takva izvedba modela i30, a uskoro bi ga slijedila istovrsna verzija manjeg i20. Prvotno navedeni će prema najavama biti vrlo blizak konceptnom i-Modeu kojeg možete vidjeti na slikama.

Nadalje, Ahn nam je dijelom najavio i što će se događati s ostalim Hyundaijevim proizvodima. Tako primjerice smatra kako je trenutačno raspoloženje prema SUV-ovima prilično neprijateljsko pa se tim putem trenutno ne isplati širiti postojeću ponudu. Ahn je najavio i kako će uskoro kupcima biti ponuđen nasljednik limuzinske Sonate, koji će nositi oznaku i40, a konačna odluka o i50, odnosno o eventualnom dolasku modela Genesis na europsko tržište, još nije donijeta.

Razlog tome je činjenica kako su europski kupci puno osjetljiviji na brandove od Amerikanaca, gdje Genesis ostvaruje odlične rezultate, pa je teško očekivati da bi Europljani izdvojili veću svotu novca za Hyundaijevu luksuznu limuzinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara