Izvanredna prodaja Mazde u Europi

MAZDA Motor Europa završila je treći kvartal ove godine uz 19-postotno povećanje prodaje u rujnu u odnosu na isti mjesec prošle godine. S više od 29.000 prodanih vozila Mazda je postigla rekordnu prodaju i uspješno nastavila trend dvoznamenkastog rasta, koji traje pune dvije godine.

Sva europska tržišta su doprinijela ovom rezultatu, a neke su zemlje uspostavile i svoje individualne prodajne rekordne. Najbolji rezultat bilježi Italija, gdje tržište bilježi pad prodaje od 9 %, uz istovremeni Mazdin rast od čak 124 %.

Još je pet tržišta postiglo rekorde u rujnu. Usporedimo li prodaju s prošlogodišnjim rezultatima, porast prodaje Grčkoj iznosi 93%, Španjolskoj 86%, a u Velikoj Britaniji 28%. Također, Britanija je s više od 1/3 ukupne europske mase Mazdino četvrto tržište na svjetskoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u slučaju ostalih automobilskih marki, najveći rast bilježe kinesko i rusko tržište. Mazda je u Rusiji povećala prodaju za čak 500 %.

Ukupna prodaja Mazde za prvih devet mjeseci povećana je 29% i time je dostignuta godišnja prodaja iz 2002. godine. Ukoliko se nastavi ovaj tempo prodaje, slijedeći mjesec će biti ostvaren prošlogodišnji ukupni volumen.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara