Još snage za Porsche Boxster i Boxster S

Još snage za Porsche Boxster i Boxster S

PORSCHE je objavio prve fotografije i podatke o novom Boxsteru i Boxsteru S. Slabiji model iz motora obujma 2.7 litara razvija 240 konjskih snaga, dok će S izvedba iz 3.2-litrenog agregata na stražnje kotače prenositi 280 konja.

Maksimalna brzina obične verzije iznosi 265 km/h, dok je za sprint do stotke potrebno 6.2 sekundi. S izvedba do stotke stiže za 5.5 sekundi i razvija maksimalnu brzinu od 268 km/h.

U Porscheu se nadaju kako će izmjene potvrditi vodeće mjesto automobila u segmentu roadstera, posebice stoga što uz više snage dolazi i poboljšana dinamika u vožnji. Veći su kotači (2.7 litrena verzija sad ima 17 cola u seriji, dok je S dobio 18-colne kotače), novi prednji kraj naglašava sličnost s modelom 911, povećani su usisnici pred stražnjom osovinom, te su izvršene još neke vizualne promjene.

Petbrzinski mjenjač koji je standardan na slabijoj izvedbi ima revidirane prijenosne omjere, dok je S dobio potpuno novi ručni mjenjač sa šest brzina, a oba se mogu opremiti petbrzinskim Tiptronic S mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Goran Vuzem

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara