Kia cee´d: Najprodavaniji model u Češkoj i Finskoj

TIJEKOM listopada Kia cee'd je postao najprodavaniji automobil u dvama europskim državama, što potvrđuje da je korejski kompakt hit u C-segmentu.

U Češkoj je u listopadu cee'd bio najprodavaniji uvozni automobil (prvi među "ne-Škoda" automobilima), kao i najprodavaniji automobil u C-segmentu (isto je prvi put postigao u travnju ove godine). Kijina ukupna prodaja je tako tijekom listopada skočila za nevjerovatnih 63%, dok se tržišni udio popeo na 3,47%.

U Finskoj je cee'd nadmašio VW Golfa, Škodu Octaviju, Toyotu Auris i Forda Focusa osvojivši  4,9% tržišnog udjela u C-segmentu. Kijin ukupni tržišni udio skočio je na 7,2% tijekom ovog mjeseca.

S preko 2600 zaposlenika, koji rade u dvije smjene, Žilina već proizvodi tri modela Kia – peterovratni cee’d, karavan cee’d Sporty Wagon i sportski terenac Sportage. Njima se je nedavno pridružio i pro_cee’d, trovratna sportska izvedba cee'da,  čija je proizvodnja počela 6 tjedana prije planiranog datuma. Od lansiranja u prosincu 2006. dostavljeno je više od 80.000 peterovratnih cee’dova, a naručeno ih je preko 100.000.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara