Kinezi dolaze

KINESKE tvrtke postaju sve važniji igrači u auto-moto industriji. Jedna od takvih je Lifan Industry, najveći proizvođač motocikala u Kini, čije proizvode je na motocross stazi  kraj Jastrebarskog predstavio ovlašteni zastupnik za Hrvatsku.

Relativno mlada tvrtka osnovana 1992. godine danas broji preko 5.000 zaposlenika. Korporacija uključuje deset poduzeća, tri marketinške kompanije i jedan tehnički centar, a godišnje proizvede dva milijuna motora i milijun motocikala.

Lifan je 2001. godine proglašen kineskom tvrtkom broj 1 po proizvodnji i prodaji, a trenutno širi poslovanje na razvoj mnogobrojnih vrsta vozila, od automobila do kamiona i autobusa. Na auto-salonu u Šangaju predstavio je novi automobil s 1.6 motorom kakav se nalazi u trendseteru Mini Cooper, a trebao bi stajati barem dvostruko manje od prosječne cijene vozila ove klase.


Lifan 520 - ulazak u svijet automobila

Lifanovi proizvodi prodaju se u 18 europskih zemalja, a od nedavno i u Hrvatskoj. Zastupa ih splitska tvrtka Štimung, koja trenutno radi na širenju prodajno-servisne mreže i popularizaciji Europljanima još uvijek nepoznatog imena.

Ponudu u Hrvatskoj čine četiri četverocikla odnosno ATV-a (all terrain vehicle) , a svi se nude po promotivnim cijenama. Najjeftiniji Beach Way 50 s motorom obujma 49 ccm (2.22 kW, 50 km/h) stoji 12.900 kn. Idući u ponudi je Challenger 125 s 5.5 kW snažnim četverotaktnim motorom obujma 125 ccm, a stoji 17.500 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shark 150 ima također zrakom hlađen četverotaktni benzinski motor, čija zapremina je 150 ccm, a snaga 7.2 kW. Njegova cijena je 19.500 kn. Top model u ponudi je Extremer 250 (250 ccm, 13 kW, 80 km/h), koji se trenutno nudi po cijeni od 25.000 kn.

Ukoliko ste jedni od onih koji sumnjaju u kvalitetu kineskih proizvoda, imajte na umu da su Lifanova vozila uspješno osvojila vrh Parchamo u Nepalu koji se nalazi na čak 6.000 metara nadmorske visine, a povjerenje su mu dali i nacionalni prvaci Kine u nogometu.

Više informacija o Lifanu i njegovim proizvodima možete naći na internacionalnoj stranici čija adresa je www.lifan.com.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara