Koenigsegg One:1 doživio totalku na Nurburgringu

Koenigsegg One:1 doživio totalku na Nurburgringu

 Screenshot: YouTube

POSLJEDNJIH mjeseci Koenigseggov bolid se zagrijava na Nurburgringu u pripremi za obaranje rekorda staze. Nažalost, švedski bolid je kapitulirao. 
 
Nakon što se švedska marka vratila na legendarnu stazu potaknuta skidanjem brzinskih ograničenja svi smo očekivali novi rekord staze. Koenigsegg One:1 je već u zagrijavanju sletio sa staze, a prve snimke potvrđuju vrlo velika oštećenja. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Detalji nesreće su još uvijek nepoznati, ali tragovi kočenja jasno pokazuju kako je automobil snažno kočio prije ulaska u desni zavoj. Pri slijetanju 1360 KS snažan bolid je prošao zaštitnu ogradu i zaustavio se na travi gdje se na koncu i zapalio. Usprkos izuzetno velikoj brzini vozač nije ozlijeđen, te je nakon pregleda isti dan pušten iz bolnice. 
 
Dotični automobil je drugi od ukupno sedam proizvedenih, a javnost ga je prvi puta vidjela 2014. godine na Festivalu brzine u Goodwoodu. Dobra vijest je da je Koenigsegg na službenim stranicama potvrdio kako će automobil biti popravljen, ali i da nije odustao od obaranja brzinskog rekorda na Nurburgringu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara