Lancijina četiri američka noviteta

KAO što smo već javljali Lancia će na ženevskom auto salonu predstaviti četiri noviteta  iz sada bratskog Chryslera.

Ako se pitate o kakvim to Lancijinim Amerikancima pišemo, onda ste propustili priču o Fiatovoj kupnji Chryslera i odluci da Lancia i Chrysler dijele modele. S time da se će se oni s Lancijinom oznakom prodavati u Europi, izuzev Velike Britanije i Irske u kojima će se zadržati Chryslerova značka, a Lancijini u drugim zemljama.

Tako će nova Lancia Thema ustvari biti rebrandirani Chrysler 300C, model Flavia će se temeljiti na Chryslerovom modelu 200, a tu je i nova verzija Grand Voyagera.

Prvospomenuta Thema će na europska tržišta stići krajem ove godine i pogonit će ju Chryslerovi Pentastar 3,5-litreni V6 benzinski motor snage 190 i 230 KS, kao i 3,0-litreni V6 turbodizelaš koji bi trebao činiti 80-ak posto prodaje ovog modela na Starom kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime Grand Voyager će biti zadržano i pod Lancijinom značkom te će ovaj model zamijeniti nepopularnu Phedru. Flavia i Flavia Cabrio su za sada službeno samo koncepti, no također će se vrlo vjerojatno naći na tržištu.

Modeli Delta i Ypsilon su značajno osvježeni (dizajn i motorizacija), a konkretni tehnički i ostali značajni podaci poput dolaska na tržište i cijene će biti poznati nakon ženevske premijere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara