Lexus LFA u hardcore izdanju

LEXUS će u Ženevi predstaviti Nürburgring paket svog modela LFA, koji će biti dostupan na 50 od svega 500 primjeraka ovog modela koji će biti proizvedeni.

Nürburgring paket sa dorađenim ispušnim sustavom će donijeti povećanje snage 4,8-litrenog motora za 10 KS, pa će tako isti sada razvijati najveću snagu od 570 KS. Proizvođač navodi kako će unaprijeđeni 6-stupanjski prijenos smanjiti vrijeme potrebno za promjenu stupnja s 0,2 na 0,15 s, no vrijeme potrebno za ubrzanje do 100 km/h i najveća brzina ostaju isti, dakle 3,7 s i 325 km/h.

Od ostalih tehničkih detalja ponajprije valja spomenuti tvrđi ovjes s većom mogućnosti prilagođavanja te nove lakometalne naplatke s tzv. semi-slick gumama. Najvažnije vizualne promjene uključuju veće stražnje krilo i novi prednji spojler. Dostupne su četiri boje karoserije, i to crna, mat crna, bijela i narančasta.

Kupci će također dobiti tečaj sportske vožnje na popularnom Ringu, kao i godišnju ulaznicu na Nordschleife. Cijena ipak za sada nije poznata, no ista bi mogla doseći svotu veću od 450.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara