Loeb najbrži na Goodwoodu

Loeb najbrži na Goodwoodu
Stotine tisuća znatiželjnika okupili su se ove godine na tradicionalnom festivalu brzine u Goodwoodu kako bi bacili pogled na najmoćnije i najbrže automobile današnjice, a kao i svake godine, mogli su se diviti brojnim superautomobilima, turing vozilima pa čak i starim Formula 1 bolidima. Svakako najpoželjnija titula 'najbržeg' na brdskoj stazi dugačkoj 1.16 milja pripala je ovaj put reli prvaku Seabastienu Loebu koji je u svom Peugeotu 208 T16 Pikes Peak ponovno pomeo konkurenciju.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trkaći automobil s Pikes Peak-a tako je drugi puta za redom bio najbrži u Goodwoodu, naslijedivši Gregorya Guliverta koji je prošle godine bio najbolji u staroj Lola B12/60 Toyoti Nicka Heidfelda. Ipak, Loeb je bio brži i od Guilverta i to za 1.26 sekundi. Dapače, bio je blizu rušenja rekorda iz davne 1999. kada je upravo Nick Heidfeld dojurio do cilja za 41.6 sekundi.

Peugeot 208 T16 Pikes Peak očekivano je bio najbrži budući da raspolaže monstruozno snažnim motorom od 875 KS, a i dizajniran je upravo za brdsku utrku. Također, za njegovim je upravljačem bio 7-struki svjetski prvak u reliju koji je drugoplasiranog Michaela Bartelsa i njegov Maserati MC12 'Goodwood Cent 100' ostavio daleko iza sebe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara