London podupire eko vozila

London podupire eko vozila

SVEČANIM uručivanjem ključeva električnog Leafa londonskom gradonačelniku Borisu Johnsonu Nissan je nastavio s promocijom ekoloških trendova u okviru kojih je i pokretanje prve gradske mreže za punjenje električnih vozila, Source London, čiji je Nissan partner.

Leaf će slijedećih mjesec dana koristiti službenici javnoga gradskog prijevoznika Transport for London (TfL) čime će dodatno biti London učvršćen na poziciji europske prijestolnice električnih vozila.   

Kompaktni automobil pridružuje se stalnoj floti električnih automobila kojom se TfL služi u sklopu obveze da poveća broj vozila s malo ili nimalo štetnih emisija i tako poboljša kakvoću gradskog zraka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvaren suradnjom partnera različitih profila, gradonačelnikov program Source London nova je gradska mreža za punjenje u sklopu koje će se do 2013. postaviti najmanje 1.300 javno dostupnih punjača. London je bio među prvim gradovima kojima je vlada odlučila pomoći pri izgradnji infrastrukture za električna vozila.

Prema Nissanovim istraživanjima, 80% svakodnevne vožnje u Britaniji odnosi se na putovanja kraća od 50 kilometara. Nissan Leaf s punim akumulatorima može prevesti pet putnika na udaljenost od oko 180 km. Ovisno o pojedinačnoj tarifi električne struje i vremenu punjenja, cijena vožnje s Leafom u Londonu može biti manja od 20 lipa po kilometru. Dodatne financijske pogodnosti obuhvaćaju niže troškove servisiranja, oslobođenje od londonske naknade za ulazak u središte grada i poreza na vozilo te porezne pogodnosti za tvrtke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara