Loš start Forda GT

Loš start Forda GT

FORD Motor Co poziva sve vlasnike skupocjenog Forda GT u servise na pregled s ciljem uklanjanja tvorničke greške.

Nakon što je morao opozvati gotovo pola milijuna primjeraka SUV modela Escape i sestrinske Mazde Tribute, Ford je suočen s novim problemima. Ironično rečeno, led je u klasi super-automobila probio Aston Martin Vanquish, a uspješno ga prati i Fordov kućni model GT. Prema najnovijim informacijama Ford je primoran opozvati gotovo 450 primjeraka modela GT zbog mogućeg kvara na ovjesu.

Jedna od komponenti ovjesa koju kooperant isporučuje Fordu može popustiti u vožnji i na kraju puknuti, što bi moglo dovesti do gubitka kontrole nad automobilom i prometne nezgode. Osnovni uzrok je nekorektno izveden proces lijevanja u kojem je došlo do greške na proizvodu.

 
"Ukoliko dođe do puknuća bit će narušena stabilnost kotača, a ako se to desi pri velikoj brzini, to onda postaje stvar sigurnosti“- rezervirano je prokomentirao glasnogovornik Kristen Kinley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi komentari već su se obrušili na Fordovu brzopletost, Naime, mnogi pretpostavljaju da je sve to posljedica užurbanog rada na projektu super-automobila. GT je predstavljen prošle godine, a cjelokupan automobil razvijen je u rekordnom vremenu.

Od 448 opozivom zahvaćenih automobila, 106 ih je u privatnom vlasništvu, a 289 u rukama dilera. Za sada nije prijavljena niti jedna nesreća, a u Fordu kažu da je riječ samo o dobroj gesti i mjeri predostrožnosti. Postavlja se pitanje zašto je onda svim vlasnicima savjetovano da svoje metalne ljubimce vrijedne više od 140.000 USD ne voze sve dok se ne pronađe rješenje problema tj. kvara.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara