Lotus Elise S Cup R na raspolaganju trkaćim timovima

Lotus je upravo objavio službenu fotografiju Elise S Cup R modela kojeg će izložiti sljedećeg tjedna na Autosport sajmu trkaćih automobila u Birminghamu. Vozilo je opremljeno 1.8-litrenim, 4-cilindričnim motorom potpomognutim kompresorom i konstrukcijom teškom tek 924 kg. Snaga se putem 6-brzinskog ručnog mjenjača prenosi na 16, odnosno 17-inčne kotače presvučene Yokohama Advan Neova AD07 LTS gumama.

###

Jurilica je također dobila i sportski tunirani ovjes, unaprijeđeni prednji splitter, vrhunske kočnice, novi radijator, stražnji difuzor, stražnje krilo te poboljšane amortizere. Sve to trebalo bi omogućiti 4 sekunde brže prolazno vrijeme na stazi dugačkoj 3.5 km u usporedbi sa standarnim Elise S modelom.

Unutrašnjost putničke kabine zaštićena je kavezom za slučaj prevrtanja, a opremljena je i trkaćim sjedalom usklađenim s HANS pravilima te lako odvojivim upravljačem. Opcionalna oprema uključuje ultra lagane trkaće kotače, gorivu ćeliju usklađenu s FIA pravilima, klimu i trkaće suvozačko sjedalo s dvostrukim zaštitnim pojasom. Ukupna cijena svega navedenog iznosi 39.125 funti, a vozilo se može koristiti u ovogodišnjem Lotus Cup prvenstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara