Maserati Quattroporte pokazao stražnjicu

NAKON više od mjesec dana otkako je Maserati objavio prve fotografije nove generacije modela Quattroporte, u javnost je puštena još jedna serija slika. Na novim špijunskim snimkama po prvi put je moguće vidjeti kako će izgledati stražnji kraj najprestižnije talijanske limuzine.

Model koji se na sceni pojavio još 1963. godine u svojem petom izdanju uzrokuje dosad neviđen interes. Pod kapom Ferrarija, Maserati nikad nije bio bliži njemačko-britanskoj konkurenciji u segmentu limuzina visoke klase. Nakon što smo imali priliku vidjeti prednji kraj i bočnu siluetu novog modela, sada po prvi put Maserati ponosno pokazuje i svoju stražnjicu.

Svaki komentar je suvišan, jer Talijani su opet napravili vrhunski posao. Punokrvnog sportaša s četiri vrata krase elegantne linije prema kojima ni najzagriženiji oponenti talijanske škole ne mogu ostati ravnodušni. Maserati je sa uglastim, da ne kažemo kockastim, oblinama definitivno raskrstio.

Novi Quattroporte je velik, ali pri tome nije nezgrapan kao jedan predstavnik njemačke auto-industrije. To posebno vrijedi za stražnji kraj vozila, koji se skladno nadovezuje na nisku siluetu vozila. Duljinom od pet metara i međuosovinskim razmakom malo većim od tri metra, Maseratijeva limuzina je prava krstarica. U suvereno vladanje na cesti ne treba sumnjati, više od 400 KS snažan V8 i sportski podešeno podvozje karakteristike su svih Maseratija u ponudi, pa ni limuzina neće biti izuzetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve fotografije detalja unutrašnjosti pokazuju da je Maserati na pravom putu. Spoj vrhunske tehnologije i bogate tradicije u kombinaciji s obiljem prostora trebao bi biti dovoljan mamac bogatoj klijenteli. Razloga za brigu nema, zaštitni znak, analogni sat i dalje ima svoje mjesto na prednjoj armaturi.

9. rujan je dan D. Točno u 10.30 h na salonu automobila u Frankfurtu će javnost po prvi puta moći vidjeti model uživo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara