Matiz dobiva novi motor

DAEWOO će na proljeće ove godine predstaviti novi benzinski motor, koji će se isključivo ugrađivati u Matiz. Motor je premijerno predstavljen početkom prosinca na salonu automobila u Bologni.

1.0-litreni četverocilindarski benzinski motora razvija maksimalnu snagu od 47/64 kW/KS i savršeno se uklapa u Matizov imidž. Ovako motoriziran Matiz više nije inertan, do 100 km/h ubrza za 14,9 sekundi što je sasvim pristojan pomak u odnosu na dosadašnju izvedbu, kojoj je trebalo dvije sekunde više.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalna brzina porasla je na 152 km/h, čime su mogućnosti automobila osjetno porasle. Potrošnja u mixu bi se trebala kretati oko 6.4 l/100 km, što je na razini dosadašnjeg tro-cilindraša.

Od 1998. godine Matiz je u Europi prodan u više od pola milijuna primjeraka, od čega čak 330.000 otpada na tržište zapadne Europe. Novi motor, koji će Matizu ukloniti dosadašnje mane (tromost, buka, i sl.) i omogućiti koliko-toliko sigurnu budućnost. Tome bi trebala pridonjeti i cijena koja neće prelaziti granicu od 10.000 €.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara