Mercedes AMG GT mogao bi izgledati ovako

Mercedes AMG GT mogao bi izgledati ovako
Mercedes-Benz nedavno je objavio teaser video nadolazećeg AMG GT modela, a na posebnoj je internet stranici postavljena i zatamnjena fotografija tog automobila koji će se pojaviti kao zamjena za aktualni SLS. Ubrzo se pojavila i prva kompjutorska simulacija bazirana na objavljenom materijalu koja nam daje do znanja kako bi vozilo moglo izgledati iz profila.

###

Iako model više nema 'gullwing' vrata, zadržao je zavodljive linije i ekstremno dugačku 'haubu', kao i blago zakrivljenu krovnu liniju. Vanjska ljepota nadopunjena je jednako atraktivnom putničkom kabinom koju sam proizvođač opisuje kao 'monumentalan inženjerski pothvat'.

Za pogon će vjerojatno biti zadužen 4.0-litreni V8 bi-turbo motor od 520 KS, a mogla bi se pojaviti i verzija od 480 KS, kao i Black Series model čiji agregat neće razvijati manje od 580 KS. Mercedes će nas dražiti promotivnim materijalom i sljedećeg mjeseca kada ćemo saznati nešto o dinamici automobila, a u srpnju bit će objavljeni prvi podaci o performansama. Svečana premijera bit će održana na pariškom auto showu sljedećeg rujna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slike preuzete s portala worldcarfans.com


===


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara