Mercedes S600 Pullman je doista ogroman

Mercedes S600 Pullman je doista ogroman

 Screenshot: YouTube

NOVI Pullman u još uvijek prototipnom stanju uhvaćena je na njemačkim cestama. I dosta je impresivan, bar kad je veličina u pitanju. 
 
Prema neslužbenim informacijama Mercedes trenutno provodi posljednje provjere prije no što se model nađe u slobodnoj prodaji. A budući vlasnici moći će računati na prvoklasni luksuz rijetko viđen u automobilskoj povijesti. 
 
Kako bi ispunili sve moguće želje potencijalnih vlasnika u Mercedesu su već ionako impresivnu S klasu produljili za čak 1.053 mm čime je razmak između osovina narastao na nevjerojatnih 4.418 mm. O kolikom automobilu se tu radi dovoljno je vidjeti usporedbu sa ostalim automobilima. U konkretnom slučaju radi se o Golfu "četvorki", koji završava prije kraja Pullmanovih stražnjih bočnih vrata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prvoklasna oprema i materijali uključuju 18,5-inčni zaslon kao dio multimedijskog sustava za putnike na stražnjim sjedalima. Dva stražnja sjedala mogu se razvući u tzv. "lounge" poziciju. A da bi se putnik zaklonio od znatiželjnih pogleda izvana dovoljno je pritisnuti tipku da se zatamne stakla.  
 
Pullman verziju pokreće 6.0 biturbo V12 sa 390 kW (530 KS) i 830 Nm. Cijene su zasad nepoznate, ali je sasvim sigurno da će izvedbe sa osnovnom zaštitom kabine otpornom na određene kalibre pješačkog naoružanja stajati oko milijun EUR. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara