Mercedesov baby SUV stiže sljedeće godine

MERCEDES će tržištu u skoroj budućnosti predstaviti novog konkurenta BMW-ovom modelu X1. Radit će se dakle o baby SUV-u, odnosno crossover kojega prema navodima izvora insajderi iz Mercedesa nazivaju GLC.

Ovaj će automobil na tržište stići u drugoj polovici sljedeće godine, a temeljit će se na Mercedesovoj MFA (modular front architecture) platformi. Istu će koristiti sljedeće generacije modela A i B.

Na izgled GLC-a, koji je osmišljen u Mercedesovom glavnom studiju u Sindelfingenu, će određeni utjecaj izvršiti i konceptni BlueZero, a sama priroda vozila (dodatno odignuta podnica) će uvjetovati nešto robusniji izgled. Ukupno gledajući GLC će biti moderno oblikovano vozilo s mnogim karakterističnim obiteljskim linijama.

GLC će biti dostupan s pogonom na prednje te na sva četiri kotača. Ponudu motora će činiti većinom 4-cilindrični benzinski i dizelski motori. Osnovu će činiti turbo 1,8-litreni benzinac s izravnim ubrizgavanjem snage 170 u GLC200 i 205 KS u GLC250 CGI izvedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizelska ponuda će dijelom biti francuska, a dijelom njemačka. Naime, u ponudi će biti Renaultov 1,6-litreni motor snage 125 KS (GLC180) te Mercedesov 2,1-litreni pogonski stroj snage 170 KS u modelu GLC200 CDI i 205 KS u izvedbi GLC250 CDI.

Svi će motori standardno biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će 6-stupanjski mjenjač s dvije spojke biti dostupan u opcijskoj opremi. Kao dio Mercedesove BlueEfficiency linije štedljivih automobila, značajke poput stop-start sustava, sustava regenerativnog kočenja i sl. će također biti dio standardne opreme.

Pored konvencionalnih u ponudi će se svakako naći hibridna, a možda čak i izvedba s pogonom na gorive ćelije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara