Mini budućnosti će ispuniti svaku želju korisnika

Mini budućnosti će ispuniti svaku želju korisnika

 Foto: Mini

MINI će i u budućnosti biti idealan gradski automobil, ali uz obilje naprednih funkcija i mogućnosti individualizacije, baš kao što to najavljuje slavljenički koncept.
 
I Mini se pridružio obilježavanju 100. Rođendana BMW-a, i to konceptom koji najavljuje nove trendove u autoindustriji. Iako nema estetskih dodirnih točaka sa retro izgledom originala u kompaniji mijenjaju slogan i kažu da je "svaki Mini moj Mini" asocirajući na uslugu car sharinga u koju je BMW snažno krenuo. 
 
 
U slučaju Minija to znači da će se automobil u potpunosti prilagoditi svom korisniku. Potpuno autonomni Mini dolazi na poziv, a putem će se u potpunosti prilagoditi željama korisnika.
 
Kao nastavak tome je pomalo bezlična srebrna boja vanjštine za koju u Miniju kažu da je poput praznog slikarskog platna. Naime, na vozaču je da prije vožnje personalizira automobil, a u to ulazi i izgled vanjštine, te osvjetljenje interijera. 
 
 
Mini je pravi vozački auto, pa zadržava John Cooper Works funkciju koja u prijevodu korisniku osigurava mogućnost samostalne vožnje. U tom slučaju sve komande uključujući upravljač pomaknut će se na "pravu" poziciju, a položaj će automatski promijeniti i sjedalo.
 
Cooperizer je u prijevodu centralni infotainment sustav sa implementiranim parametrima autonomne vožnje, ali i mogućnosti da korisniku predloži postavke vozila kakve primjerice koriste njegov najdraži pjevač. Prevedeno to znači da će korisnik koji sluša Lidiju Bačić moći automobil personalizirati po njenom ukusu, naravno ukoliko je ona već koristila Mini.  
 
I na kraju recimo kako je pogon električni, ali su specifikacije ostale tajne. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara