Minijeva raketa za budućnost

NEKA vas ne zavara smiješno ime novog Minijevog koncepta, riječ je o jako ozbiljnom automobilu.

Naime, Mini će u Ženevi predstaviti studiju koja nam najbolje do sada pokazuje što u Miniju, odnosno roditeljskom BMW-u planiraju za budućnost branda. Budućnost u kojoj ovaj automobil (napokon) očekuje ozbiljna konkurencija, s obzirom kako je do sada Mini bio neprikosnoveni vladar svog segmenta.

Prema službenim navodima Rocketman nije izravna najava novog produkcijskog modela, no s obzirom na dosadašnju praksu ovakav bi se automobil lako mogao pojaviti u narednoj generaciji koja se očekuje krajem iduće, odnosno početkom 2013. godine. Dakako, puno će ovisiti i od reakcije javnosti nakon premijere.

Rocketman je dugačak svega 3,2 i širok 1,9 m. Putnici se mogu sjesti normalno samo sprijeda, dok je straga potrebno pomaknuti prednja sjedala prema natrag kako bi se stražnja dva sjedala mogla koristiti, s time da je ono iza suvozača "pravo" sjedalo, a iza vozača tek pomoćno koje se može koristiti za kraća putovanja.

Ovaj će Mini pružiti uvid u dizajn i potencijalne tehnologija koje će biti korištene u budućnosti. Naime, tu je zanimljiv koncept otvaranja vrata koji olakšava ulaz u kabinu, Rocketman se temelji na monocoque šasiji izrađenoj od ugljičnih vlakana i sl. Pogonski sklop ovog modela za sada nije poznat, no svakako je riječ o nečemu vrlo štedljivom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara