Mitsubishi Colt na tržištu

NOVI Mitsubishijev automobil nastao u suradnji s Daimler-Chryslerom, Colt, predstavljen je javnosti na glavnom zagrebačkom trgu. Colt dijeli platformu sa Smartom ForFour, no dizajn je europski.

Djelo je poznatog dizajnera Oliviera Boulaya, te je u u potpunosti autonoman od japanskog modela, a funkcionalnost je bila primarna nit vodilja dizajnera.

To se vidi iz mnogo prostora u unutrašnjosti te stražnjih sjedala koje je moguće izvadit, kao i mnogo pretinaca na svim mogućim i nemogućim mjestima. Vozna svojstva bi trebala biti vrlo dobra, a u ponudi su tri benzinca i jedan dizelski motor (1.5 DID).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najslabiji benzinac s tri cilindra razvija 75 KS, 1.3 motor 95 KS, a 1.5 sa 109 KS je vrh ponude motora. Cijene su i više nego povoljne, osnovni model 1.1 inform košta11.000 eura, isti model s klima uređajem stoji 12.000 eura, 1.3 Invite s klimom 14.200 eura, 1.3 Invite Fun 14.700 eura, 1.5 Instyle 16.400 eura dok najskuplji 1.5 Instyle Safety stoji 18.500 eura. Očekivana prodaja iduće godine jest oko 700 automobila iduće godine, barem kako kažu u Japan Motorsu, Mitsubishijevom zastupniku za Hrvatsku.

Prodaji bi trebala pripomoći i posebna pogodnost za kupce novog Mitsubishi Colta: Uz rok isporuke od tri tjedna, mjesečna rata kredita na rok od 60 mjeseci za Colt 1.1 iznosi 166 € uz 20% učešća.Osnovna oprema je sasvim solidna, svi modeli serijski dolaze s ABS-om, EBD-om, daljinskim otključavanjem vrata, električnim pokretanjem prozora i dva zračna jastuka. Kod bolje opremljenih modela nalazimo i ESP (kod Mitsubishija je oznaka MASC), šest zračnih jastuka, klima uređaj, alu naplatke, audio sustav, itd.

Za kraj spomenimo samo da je automobil moguće naručiti s ručnim petbrzinskim i Allshift automatskim mjenjačem sa šest brzina koje je moguće mijenjati i ručno.

G. Vuzem

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara