Mitsubishi Evolution će pokretati dizelski hibrid?

ČINI se kako je dizel spreman pokoriti novi sportsko-benzinski bastion.

Pojedini su izvori izvijestili, pozivajući se na insajdere kako će sljedeća generacija popularnog Mitsubishijevog Lancer Evolutiona biti pogonjena hibridnim, odnosno dizel-struja pogonskim sklopom. I ne samo to, jer navodno je ovo rješenje spasilo Evo od izumiranja.

Drugim riječima, u Mitsubishiju su planirali u potpunosti otpisati razvoj sljedeće generacije benzinskog Eva. Potom se razmišljalo i o benzin-struja hibridu, a odluka je u konačnici pala na dizelski hibrid, koji će biti jedini model u ponudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudnu ulogu za ovakvo rješenje je odigrala želja za smanjivanjem emisija ugljičnog dioksida ispod granice od 200 g/km. Nadalje, ukupna snaga ovog pogona bi se kretala oko 350 KS, a kroz još osjetniji rast u odnosu na trenutni model bi prošao i okretni moment. Sve u svemu očekuje se ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 4,5 sekundi.

Do novog Evolutiona je ipak ostalo još tri godine, pa se spomenuti podaci mogu i izmijeniti.

Dodajmo još i kako bi sljedeća generacija Subaruove Impreze STi trebala dobiti dizelsku izvedbu pogonjenu modificiranim 2,0-litrenim turbodiezelskim motorom, koji bi se našao u ponudi zajedno s benzinskom verzijom. Također, izvori su javili kako bi radni obujam tog benzinca mogao biti smanjen, i to na 1,5 litara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara