Mustang GT500 ponovo živi

Samo za scenu spektakularnog skoka na mostu u velikom hitu „Nestali za 60 sekundi“ iskorišteno je (čitaj:polomljeno) 5 od ukupno 12 replika Mustanga GT500 napravljenih za taj blockbuster. Ostalo je povijest : Nicolas Cage i Angelina Jolie su se voljeli, a „Eleanor“ je ponovo postala legenda. Ako ste i vi kao i uredništvo portala Mojauto.NET zaljubljeni u sivo filmsko muscle-car čudovište, naćulite uši. Vjerovali ili ne, uskoro će se popularnu „Eleanor“ moći kupiti u EU, točnije u Njemačkoj. Replika poznate beštije bit će opremljena  modernom tehnologijom, TÜV certifikatom i detaljima vjernim originalu.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U suradnji s američkom tvrtkom specijaliziranom za ove prerade „Classic Recreations“, njemačka je tvrtka „GT500 Eleanor“ iz Viersena (pokrajina Nordrhein-Westfalen) nakon 3 godine pripreme odlučila pokrenuti proizvodnju replika. Osnova za ovu igračku je Ford Mustang Fastback iz 1967. Ili 1968. Osnovna pogonska jedinica je moderni aluminijski 7-litreni V8 i 550 KS. Snažnija i popularnija varijanta je kompresorom punjeni V8 sa 750 KS. Kupci će moći odabrati između ručnog i automatskog mjenjača, a snaga će se na cestu prenositi preko 17-colnih naplataka vjernih originalu. Ovjes vozila dramatično je unaprijeđen u odnosu na izvornik što je (uz ostale sigurnosne i ekološke preinake) osiguralo ishođenje dozvola za puštanje u promet.

Uz naveden ovjes i moderan pogonski agregat, još nekoliko detalja govori o tome da se ovdje radi o suvremenom automobilu – servoupravljač, disk kočnice, podešavanje upravljača po visini, pa čak i klima uređaj. Kožna sportska sjedala, roll-bar i navigacijski uređaj nalaze se na popisu dodatne opreme. Svaki naručeni GT500 proizvodit će se tijekom 11 mjeseci koliko će biti potrebno za isporuku, a  proizvođač navodi detalj od oko 2000 sati ručnog rada koje je potrebno uložiti kako bi legendarna „Eleanor“ zaživjela. Cijena ove replike još uvijek nije poznata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara