Na 'dan neparnih tablica' pariški policajci ispisali 3.859 kazni

Ograničenje korištenja motornih vozila u Parizu ukinuto je nakon samo jednog dana, a lokalne vlasti tvrde da je uspješno poslužilo svrsi. Naime, Parižanima je nametnuto ograničenje po kojem su gradom mogla prometovati samo vozila s neparnim, odnosno parnim registarskim pločicama, a u jednom je danu, koliko je ograničenje trajalo, zbog toga kažnjeno čak 3.859 vozača. Ulicama Pariza krstarilo je 700 policajaca zaduženih za kontrolu tablica, a svatko tko nije poštivao zabranu i imao je lošu sreću da ga zaustave policajci, dobio je kaznu od 22 eura.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana je ukinuta jer je razina onečišćenja pala u dopuštene okvire na što su ipak utjecale i povoljne vremenske prilike. Stručnjaci kažu da će biti potrebno dosta vremena kako bi se utvrdilo je li zaista zabrana prometovanja utjecala na smanjenje onečišćenja zraka.

Ovo nije prvi puta da pariške vlasti posežu za ovakvom mjerom. Slična je mjera, naime, korištena još 1997. Prošlog pak vikenda Parižani su mogli besplatno koristiti javni prijevoz kako bi ih se potaklo da ostave automobile kod kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara